Alles over zwemles

Een initiatief van:

Zwemles kiezen

Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jij of je kind zwemveilig wordt? Voorafgaand aan de zwemles zijn er in het zwembad al diverse mogelijkheden voor kinderen van nul tot vier jaar. Vervolgens is zwemles natuurlijk de beste remedie tegen verdrinking. Ook als volwassene kun je op zwemles. Maar welke zwemles past het beste bij jou of bij je kind en waar moet je op letten bij het maken van je keuze? Hier vind je allerlei praktische informatie en tips om je zoektocht makkelijker te maken.

 • Beginnen met zwemmen

  Voor kinderen van nul tot vier jaar is het aanleren van zwemslagen nog erg lastig. Maar heel jonge kinderen kunnen al wel vertrouwd raken met water en leren zichzelf te redden. Zo leren jonge kinderen al plezier te hebben in het water. In bijna ieder zwembad worden cursussen aangeboden.

  Lees meer
  Meer overBeginnen met zwemmen
 • Afwegingen zwemles

  Er zijn verschillende aanbieders van zwemles: zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen. Ook de lesmethode, lesfrequentie, begeleiding en prijs kan per zwemlesaanbieder verschillen. Welke afwegingen maak je bij het kiezen van zwemles?

  Lees meer
  Meer overAfwegingen zwemles

Vind een zwemlesaanbieder bij jou in de buurt

In de zwemleslocator vind je de zwemlesaanbieder bij jou in de buurt die de Nationale Zwemdiploma's uitgeeft. Vul je woonplaats in om te kijken waar de dichtsbijzijnde is.