Alles over zwemles

Een initiatief van:

Andere Nationale Zwemdiploma’s

Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de diploma’s uit het vervolgaanbod.

Vervolgaanbod
Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Dit kan met het vervolgaanbod na het Zwem-ABC. Met deze diploma’s maakt je kind op een leuke manier kennis met zwemmend redden, snorkelen of een leuke zwemsport. Vooral de kinderen zijn er erg enthousiast over!

Je kind kan kiezen uit:

  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3: na het Zwem-ABC kan je de zwemvaardigheid en zwemveiligheid verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s.
  • Nationale Snorkeldiploma’s 1, 2 en 3: voor wie geïnteresseerd is in de wereld onder water.
  • Nationale Survivaldiploma’s 1, 2 en 3: kinderen leren extra vaardigheden hoe zichzelf te redden als je onverwacht in het water terechtkomt en wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is.
  • Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3: kinderen tussen de 6 en 12 jaar leren op muziek te bewegen in het water en samen met andere kinderen een dans in elkaar te zetten.
  • Springen van de plank 1, 2 en 3: kinderen leren allerlei sprongen van de kant en van de plank.
  • Wereldzwemslagen 1, 2 en 3: kinderen maken een reis over de wereld en door de geschiedenis en leren huidige en historische zwemslagen die over de hele wereld worden en werden gezwommen.
  • Synchroonzwemmen 1, 2 en 3: kinderen leren met ballet in het water de basis van synchroonzwemmen.
  • Waterpolo 1, 2 en 3: kinderen leren de beginselen van waterpolo als balsport.

Foto snorkelende jongen: Rob Aarsen

Advies: regelmatig blijven zwemmen

Een kind dat het Nationale Zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. We beschouwen dit diploma als de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen en jaarlijks deel te nemen aan de Nationale ZwemChallenge.

Lees meer
Meer overAdvies: regelmatig blijven zwemmen