Alles over zwemles

Een initiatief van:

Nationale Zwemdiploma’s

De Nationale Zwemdiploma’s worden uitgegeven door Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. De Nationale Zwemdiploma’s bestaan uit het Zwem-ABC en de Zwemvaardigheidsdiploma’s. De Nationale Raad Zwemveiligheid toetst de bij haar aangesloten zwemlesaanbieders op kwaliteit. Wil je er zeker van zijn dat je kind zwemles krijgt van gediplomeerde zwemonderwijzers? Wil je dat jouw kind het Zwem-ABC haalt? Kies dan voor een zwemlesaanbieder met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Deze aanbieder wordt gecontroleerd door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid adviseert het complete Zwem-ABC te behalen. Alleen met het Zwemdiploma C op zak beheers je voldoende vaardigheden om in een zwembad met attracties en in open water plezier te hebben en jezelf te kunnen redden in onverwachte situaties. Dan voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Hiermee leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

Naast het Zwem-ABC zijn er nog een aantal andere Nationale Zwemdiploma’s. Zo kan je kind bijvoorbeeld na het Zwem-ABC blijven zwemmen en diverse zwemvaardigheidsdiploma’s behalen. Regelmatig blijven zwemmen is belangrijk om je vaardigheid te behouden en zwemmen is natuurlijk heel leuk.

Let op: alleen de Nationale Zwemdiploma’s uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid zijn de echte. De zwemlesaanbieders die bij ons zijn aangesloten, worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit. Komt een zwemlesaanbieder niet voor in de lijst dan mag deze geen Nationaal Zwemdiploma / het Zwem-ABC uitgeven en wordt deze niet door ons gecontroleerd. Wees zorgvuldig bij je keuze. Alleen het beste is goed genoeg voor jouw kind!

Lars heeft 20 Nationale Zwemdiploma's behaald

Lars is een echte waterrat. Naast het Zwem-ABC heeft hij ook nog 17 andere Nationale Zwemdiploma's behaald. Denk hierbij aan Zwemvaardigheid, Survival en Snorkelen. In deze video vertelt hij er meer over. Ook heeft hij nog tips voor de zwemonderwijzer en de kinderen die nu op zwemles zitten.