Alles over zwemles

Een initiatief van:

Zwemles voor volwassenen

Heb je als kind nooit een zwemdiploma gehaald? Kun je niet zwemmen en wil je dat alsnog leren? Ga dan op zwemles. Ook als volwassene kun je op zwemles. Er zijn verschillende zwemlesaanbieders die zwemles voor volwassenen aanbieden. Een zwemonderwijzer helpt je om allerlei vaardigheden te leren.

Het is het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan wateractiviteiten, kinderen én volwassenen. Zwemplezier, bootje varen, lekker spelen en werken aan je conditie en gezondheid in het water horen bij ons waterrijke Nederland. Dat wil je toch niet missen? Je wilt toch niet langs de kant moeten blijven zitten, omdat je niet kunt zwemmen of niet in het water durft?

Je kunt zoveel plezier beleven op, in en bij het water. Met vrienden, met je (klein) kinderen. Dan is het belangrijk dat je kunt zwemmen om niet in de problemen te komen in het water of om niet te verdrinken.

Informeer voor zwemles voor volwassenen bij een zwemlesaanbieder met Licentie Nationale Zwemdiploma’s bij jou in de buurt.

Zou je wel willen leren zwemmen, maar kun je het niet betalen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een financieel duwtje in de rug bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Zwemles voor volwassenen: verbeter je zwemvaardigheden

Heb je ooit leren zwemmen, maar ben je nu onzeker over je zwemvaardigheden? Heb je het gevoel dat je het zwemmen bent verleerd of heb je watervrees? Volg dan opnieuw zwemles bij een zwemlesaanbieder bij jou in de buurt.

Door onder begeleiding van een zwemonderwijzer te oefenen, leer je de zwemslagen weer steeds beter uit te voeren. Zo raak je snel weer vertrouwd met water. Naast dat je werkt aan je zwemveiligheid is het ook nog eens goed voor je conditie en haal jij binnenkort misschien wel het Zwem-ABC. Zwemmen is gezond en kun je tot op hoge leeftijd risicovrij doen.

Zwemles voor volwassen vrouwen

Sommige zwemlesaanbieders geven ook zwemlessen speciaal voor vrouwen. Dit zijn zwemlessen met uitsluitend vrouwen. Heb je hier interesse in? Informeer dan bij een zwemlesaanbieder bij jou in de buurt naar de mogelijkheden.

Vind een zwemlesaanbieder bij jou in de buurt

In de zwemleslocator vind je de zwemlesaanbieder bij jou in de buurt die de Nationale Zwemdiploma's uitgeeft. Vul je woonplaats in om te kijken waar de dichtsbijzijnde is. Neem contact op om te informeren naar zwemles voor volwassenen.