Alles over zwemles

Een initiatief van:

Leren zwemmen voor nieuwkomers

Of je nu asielzoeker, migrant of vluchteling bent, als nieuweling in Nederland is het wennen. Je beheerst de Nederlandse taal (nog) niet, je wilt je voorzien in de basisbehoeften en er komt veel regelwerk op je af. Je komt dan ook nog eens terecht in een land met water, veel water. In Nederland ben je zelf verantwoordelijk om veilige keuzes te maken. Het is daarom belangrijk dat je goed en veilig leert zwemmen. In je thuisland is het niet zo logisch dat je leert zwemmen. Het zwemmen ziet er zo gemakkelijk uit, en het lijkt je leuk. Of je bent bang voor water, en wilt je angsten overwinnen. Waar let je op als je wilt leren zwemmen? Op deze website geven we meer uitleg over zwemles. Vanaf deze pagina kun je doorklikken naar meer informatie over Nederland waterland. Ook geven wij je tips, voor het geval je (nog) niet kunt zwemmen of het niet kunt betalen.

Subsidie van de gemeente of overheid
Leren zwemmen kost geld. Als nieuwkomer heb je soms recht op bepaalde subsidies. Als bewoner van een azc kun je in veel gevallen gebruik maken van een vergoeding voor zwemlessen. Informeer hiervoor bij je contactpersoon bij het COA. Wanneer je in een gemeente woont zijn er mogelijk andere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Neem dan voor meer informatie contact op met je gemeente.

  • Zwemles voor volwassenen

    Heb je als kind nooit een zwemdiploma gehaald? Kun je niet zwemmen en wil je dat alsnog leren? Ga dan op zwemles. Ook als volwassene kun je op zwemles. Er zijn verschillende zwemlesaanbieders die zwemles voor volwassenen aanbieden.

    Lees meer
    Meer overZwemles voor volwassenen