Alles over zwemles

Een initiatief van:

Specifieke doelgroepen

Leren zwemmen behoort voor iedereen in Nederland toegankelijk te zijn. Voor sommige specifieke doelgroepen is het volgen van zwemles en het behalen van een zwemdiploma niet zo vanzelfsprekend. Voor deze specifieke doelgroepen is er aanvullende informatie beschikbaar. Vanaf deze pagina kun je doorklikken naar meer informatie voor specifieke doelgroepen.

Leren zwemmen met een beperking

Voor mensen met een (tijdelijke) beperking zijn er zwemlesaanbieders die middels speciale zwemlessen extra ondersteuning geven. Ook is er als er vanwege de beperking niet kan worden voldaan aan de eisen van een Nationaal Zwemdiploma een mogelijkheid tot het behalen van een Zwemcertificaat.

Lees meer
Meer overLeren zwemmen met een beperking

Leren zwemmen voor nieuwkomers

Voor iedereen in Nederland is het belangrijk om goed en veilig te kunnen zwemmen. Ook voor nieuwkomers, die niet zijn opgegroeid in het waterrijke Nederland met de gewoonte dat kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen en zwemdiploma’s halen.

Lees meer
Meer overLeren zwemmen voor nieuwkomers

Zwemles voor volwassenen

Heb je als kind nooit een zwemdiploma gehaald? Kun je niet zwemmen en wil je dat alsnog leren? Ga dan op zwemles. Ook als volwassene kun je op zwemles. Er zijn verschillende zwemlesaanbieders die zwemles voor volwassenen aanbieden.

Lees meer
Meer overZwemles voor volwassenen

Ouders van kinderen 0 – 4 jaar

Spelen in en om het water is heerlijk. Dit kan thuis in bad, maar ook is het fijn om te ontspannen bij het zwembad, de recreatieplas of in het badje in de tuin. Bij water is het verstandig altijd op te letten, maar bij jonge kinderen is het van levensbelang extra alert te zijn.

Lees meer
Meer overOuders van kinderen 0 – 4 jaar

Wat kan ik doen als ik de zwemles niet kan betalen?

Als de betaling van zwemles een probleem is, neem dan contact op met je gemeente. Er zijn vaak regelingen beschikbaar om de zwemlessen te bekostigen. Ook kun je informeren naar de mogelijkheden bij 'Samen voor alle kinderen' of het 'Volwassenenfonds Sport & Cultuur'.

Lees meer
Meer overWat kan ik doen als ik de zwemles niet kan betalen?