Alles over zwemles

Een initiatief van:

Over NRZ

Allesoverzwemles.nl is een initiatief van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Ons doel is dat iedereen het Zwem-ABC haalt. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij staan voor landelijke kwaliteitsstandaarden. Zwemlesaanbieders die voldoen aan onze kwaliteitseisen ontvangen de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en mogen het Zwem-ABC verstrekken. De eisen die wij stellen aan het diplomazwemmen liggen vast in de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. Waarom vinden wij goede kwaliteit van zwemlessen zo belangrijk? Elke verdrinking is er één teveel. We willen dat ieder kind kan meedoen aan wateractiviteiten. Zwemplezier, bootje varen en lekker spelen in het water horen bij ons waterrijke Nederland. Wij willen dat kinderen veilig kunnen opgroeien in een omgeving met veel water. Ieder kind hoort levensreddende vaardigheden aan te leren en het Zwem-ABC te halen. Dat zijn wij verplicht aan de kinderen van nu en toekomstige generaties.

Al onze activiteiten zijn erop gericht dat mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen en plezier hebben in het water, zwemlesaanbieders de hoogste kwaliteit bieden en mensen die werken in de zwembranche zo goed mogelijk zijn opgeleid. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met vakbekwame mensen en organisaties.

Nationale Raad Zwemveiligheid:

“Wij zijn trots op het unieke Nederlandse systeem van zwemonderwijs waarin zwemplezier en kwaliteits(sbewaking) centraal staan.”

Wil je meer weten over onze visie op zwemveiligheid? Klik dan hier.

Rol overgenomen van de overheid

In Nederland is het  geven van zwemles een vrij beroep; wettelijke regels voor zwemonderwijs ontbreken. Ook de  kwaliteit van het diplomazwemmen wordt sinds 1984 niet meer  door de overheid gecontroleerd. In dat jaar heeft de overheid de uitgifte van Nationale Zwemdiploma’s en de controle op het diplomazwemmen overgedragen aan de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid is een non profit organisatie waarin de belangrijkste partijen uit de zwembranche zijn vertegenwoordigd. Sinds 1984 zijn er al 15 miljoen Nationale Zwemdiploma’s verstrekt aan kinderen en volwassenen. Wil je meer weten over onze historie en onze mijlpalen? Klik dan hier.