Alles over zwemles

Een initiatief van:

Wat kan ik doen als ik de zwemles niet kan betalen?

Als de betaling van zwemles een probleem is, neem dan contact op met je gemeente. Er zijn vaak regelingen beschikbaar om de zwemlessen te bekostigen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. De regelingen, de beschikbaarheid hiervan en voorwaarden kunnen per gemeente verschillen.

Je kunt ook kijken op de website www.samenvoorallekinderen.nl. Hierop hebben Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp gezamenlijke informatie staan over hun regelingen en hoe je aanvragen voor kinderen kunt indienen om daarop aanspraak te maken. Aanvragen voor vergoeding van zwemles kunnen ook direct via één aanvraagformulier op deze website worden ingediend.

Vind je dit lastig? Er zijn mensen die je hierbij kunnen helpen. Wie dit zijn verschilt per wijk, gemeente of regio. Denk bijvoorbeeld aan een buurtsportcoach, een schuldhulpverlener of een leerkracht van school.

Zou je als volwassene zelf wel willen leren zwemmen, maar kun je het niet betalen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een financieel duwtje in de rug bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Vind een zwemlesaanbieder bij jou in de buurt

In de zwemleslocator vind je de zwemlesaanbieder bij jou in de buurt die de Nationale Zwemdiploma's uitgeeft. Vul je woonplaats in om te kijken waar de dichtsbijzijnde is.