Alles over zwemles

Een initiatief van:

Eerste zomerse weekend op komst: wees voorzichtig in en om het water

Komend weekend belooft een prachtig zomers weekend te worden. Veel mensen zullen het water opzoeken om te recreëren en verkoeling te zoeken. Reden voor een aantal partijen* om op te roepen tot voorzichtigheid in en om het water. De ervaring leert dat mensen op dit soort dagen de risico’s van zwemmen in open water onderschatten. Met een zwemveiligheidscampagne met de slogan ‘Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water’ willen zij hiervoor aandacht vragen en strandgasten ertoe aanzetten hun gedrag aan te passen.

Risicofactoren

Onverwachte stroming, temperatuurverschillen (het water is nu nog erg koud en kan leiden tot kramp en onderkoeling), overschatting van de eigen zwemvaardigheid en alcoholgebruik vormen specifieke risicofactoren. De komende zomermaanden zal de betreffende campagne op meerdere locaties worden uitgerold.   

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.veiliginenuithetwater.nl

*Deze campagne is tot stand gekomen onder aanvoering van de Nationale Raad Zwemveiligheid (vanuit het Nationaal Plan Zwemveiligheid) in samenwerking met diverse partijen zoals Rijkswaterstaat, Reddingsbrigade Nederland, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Leisurelands, Europarcs, Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ), gemeente Den Haag, omgevingsdiensten, provincies, locatiebeheerders en andere gemeenten.