Alles over zwemles

Een initiatief van:

Campagne zwembranche: Zwemmen, ja graag!

Partijen in de zwembranche lanceren vandaag de campagne ‘Zwemmen, ja graag!’. De komende periode wordt er regelmatig een video online gezet waarin diverse zwemliefhebbers vanuit hun eigen perspectief vertellen waarom zij graag zo snel mogelijk weer het water in willen duiken. Zwemmen kan veilig en verantwoord en is noodzakelijk voor zowel de zwemveiligheid als de gezondheid. Daarom pleiten partijen in de zwembadbranche voor een spoedige opening van alle zwembaden.

Helaas zijn de zwembaden nog steeds gesloten. Met de campagne willen de partijen in de zwembranche aandacht vragen voor de impact van deze sluiting op de diverse groepen en aandacht vragen voor het belang van deze zwemmers.

Naast dat mensen aan hun mentale en fysieke gezondheid werken door te zwemmen, is ook de zwemveiligheid een heel belangrijke reden om de zwembaden zo snel mogelijk te (her)openen. Het belangrijkste remedie tegen verdrinking is zwemles. Ontzettend belangrijk in ons waterrijke Nederland. Op dit moment lopen de wachtlijsten voor zwemles steeds verder op. We hopen dat de zwembaden zo snel mogelijk hun deuren weer mogen openen om de inhaalslag te kunnen starten. En zo vele kinderen nog voor de zomer zwemvaardig te kunnen maken.

Zwemmen is veelzijdig, gezond, leuk en belangrijk voor iedereen. Zwemmen is een activiteit die goed is voor het lichaam en geest. De jeugd blijft door training en competities gemotiveerd om te sporten, ouderen kunnen dankzij het water op een veilige en gezonde manier in beweging blijven. Voor iedereen zorgt spelen in het water voor veel plezier, wat bijdraagt aan een goede mentale gesteldheid. In corona-tijden is zwemmen aantoonbaar een activiteit die op een veilige manier uitgeoefend kan worden, zowel binnen als buiten. Kortom: zwemmen is van groots belang.

Aschwin Lankwarden, voorzitter van de stuurgroep zwembranche: ‘Heel veel Nederlanders verlangen er in het kader van de gezondheid, de zwemveiligheid en de fitheid weer naar om een duik in het zwembad te nemen. Om uiting te geven aan deze belangen, vanuit verschillende perspectieven die leven in de samenleving, hebben partijen in de zwembranche een aantal zwemliefhebbers in de spotlights gezet. Om hen zo een podium te bieden om deze verlangens kenbaar te maken. En om te onderstrepen dat zwemmen zo belangrijk is voor velen en dat de zwembranche gecontroleerd en veilig open kan.’

De campagne is opgezet door Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), HISWA-RECRON en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Meer informatie is beschikbaar op: water-vrij.nl/ja-graag

Alle campagnevideo’s worden op deze website geplaatst en daarnaast op de kanalen van WaterVrij. Via de social media kanalen van de bovengenoemde partijen zullen de video’s worden verspreid.

Foto: Yellow Jersey