Alles over zwemles

Een initiatief van:

Website Allesoverzwemles.nl aangemerkt als digitaal erfgoed

De Koninklijke Bibliotheek heeft deze website aangemerkt als digitaal erfgoed. De reden is dat de website een representatief beeld geeft van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet. Vanaf medio september 2018 archiveert de Koninklijke Bibliotheek periodiek deze informatieve website over zwemles.

Allesoverzwemles.nl is een initiatief van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Het is een informatieve website voor ouders over de Nationale Zwemdiploma’s, waaronder het Zwem-ABC, met tips waarop te letten bij het kiezen van een zwemlesaanbieder, met tips hoe de zwemvaardigheid te behouden na het behalen van het Zwem-ABC en antwoorden op alle denkbare vragen rondom zwemles.

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Een hoge kwaliteit van de zwemlessen is daarom heel belangrijk. Ons doel is dat iedereen in Nederland voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Met Nationaal Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. De Nationale Raad Zwemveiligheid controleert de kwaliteit van zwemlesaanbieders en diplomazwemmen. Alleen zwemlesaanbieders die een constante hoge kwaliteit leveren, ontvangen de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en mogen het Zwem-ABC uitgeven.

In het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003 is internationaal erkend dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn. In 2007 is de Koninklijke Bibliotheek Nederlandse websites gaan verzamelen, voornamelijk cultuurhistorische en overheidswebsites. Hiermee bouwt de Koninklijke Bibliotheek een webarchief op dat toekomstige onderzoekers een dwarsdoorsnede van de Nederlandse cultuur in handen geeft.