Alles over zwemles

Een initiatief van:

Vlog-campagne zwemveiligheid nieuwkomers

In samenwerking met VeiligheidNL, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Pharos, GGD GHOR Nederland en ons kennisproject NL Zwemveilig hebben we als Nationale Raad Zwemveiligheid een vlog-campagne ontwikkeld om de aandacht voor zwemveiligheid onder jonge nieuwkomers te vergroten. Yasir uit Somalië, Muayad uit Syrië en Robiel uit Eritrea spelen de hoofdrol in de vierdelige serie ‘Yasir Hierrr’. De drie vrienden maken van alles mee in Nederland en komen op allerlei plekken in aanraking met zwemwater.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren die niet in Nederland zijn opgegroeid meer risico lopen op verdrinking. Dit komt doordat zij vaak minder zwemvaardig en niet bekend zijn met de Nederlandse water- en zwemcultuur. Aandacht voor deze risicogroep is daarom cruciaal. Binnen de vlogs wordt uiteraard het belang van leren zwemmen en het behalen van de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C benadrukt. Met Nationaal Zwemdiploma C voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wil jij weten waar je het beste zwemles kunt volgen? Je vind een zwemlesaanbieder met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s op onze speciale zwemleslocator.

Het gezamenlijke persbericht:
PERSBERICHT Aandacht zwemveiligheid jonge nieuwkomers van levensbelang

Bekijk de vlogs hier:

Klik hier om naar het YouTube kanaal ‘Yasir Hierrr’ te gaan.